Istorie

Istoria fotbalului la Fieni
Fotbalul a fost adus la Fieni inca din 1929 de catre un grup de entuziasti, format din tineri functionari si copii ai proprietarilor fabricii de ciment care jucau pe poiana fermei comunale, numita "POIANA TAMASLIC". Aici ei pun temelia primei echipe de fotbal, botezata inca de la inceput "Cimentul Fieni" a carei denumire se mentine pana in 2005.
Infiintarea asociatiei sportive "CIMENTUL FIENI" - 20 septembrie 1949

*** 1952- Promovarea din campionatul raional Pucioasa in campionatul regiunii Ploiesti. Antrenor: Dumitru Nicolae II
*** 1953- Retrogradarea din regiune
*** 1954- Revenirea in campionatul regional Ploiesti unde a activat permanent pana in 1968 cand FIENI a devenit oras si va apartine judetului Dambovita. Antrenor: Ion Diaconescu
*** 1957- La FIENI se construieste de catre Fabrica de ciment un frumos si modern Complex sportiv cuprinzand un teren de fotbal, tribune din beton, bazin de inot cu dimensiuni olimpice, teren de tenis, teren de volei, pista de elan si gropi cu nisip pentru sarituri in lungime si inaltime, pista de alergare cu sase culoare, instalatie de nocturna etc.
*** 1968-1969 - Echipa " Cimentul" Fieni fuzioneaza cu "Electrica" Fieni care juca in Divizia C alcatuind echipa "Viitorul" Fieni. Antrenor: Udroiu Ion
*** 1969- Reinfintarea echipei Cimentul Fieni si a sectiei de fotbal cat si reafilierea ei la FRF. Acum se stabilesc si culorile echipei: alb-albastru.
*** 1973- Cimentu Fieni promoveaza in divizia C, unde va activa neintrerupt timp de 25 de ani. Antrenor: Gheorghe Lazarescu (Hotu); Presedintele asociatiei de fotbal: Ion Teodoroiu (Neluta)
*** 1976- Antrenor: Ionel Popescu. Au urmat: Cornel Toaca, Radu Matei, Podina Mitus, Florea Voinea, Vasile Suciu
25 iunie 1977 MOTIV DE MANDRIE. MOTIV DE OPTIMISM.
Construirea actualului complex sportiv, al doilea pentru aceasta micuta localitate, dupa ce primul lasase loc extinderii fabricii de ciment cu colosul de 3000 t/zi. Acest complex sportiv este considerat de ziarul "Sportul" drept perla a cutezantei si harniciei oamenilor.
*** 1977- Presedinte al sectiei de fotbal: Ing: Florin Apostol
REGAL FOTBALISTIC PE NOUA ARENA
*** 21 mai 1979- Meci old-boys intre selectionatele Fieni si Bucuresti
Arbitru Dumitru Isacescu-arbitru international FIFA
*** 21 August 1979- CIMENTUL FIENI-DINAMO BUCURESTI
Antrenor la Dinamo: "mexicanul" Angelo Niculescu. Printre jucatori: Cornel Dinu
*** Toamna anului 1979- CIMENTUL FIENI-SPORTUL STUDENTESC cu Mircea Sandu si Aurica Munteanu
*** Primavara anului 1980- CIMENTUL FIENI-F.C. ARGES care-l avea antrenor pe fostul jucator cimentist Sandu Constantinescu.
*** Vara anului 1981 - CIMENTUL FIENI-UNIVERSITATEA CRAIOVA " Campioana unei mari iubiri" a intrat in teren cu Oblemenco, Deliu, Balaci, Tilihoi, Negrila, Irimescu, Donose, Beldeanu, Lung
*** In fiecare sezon, in anii de dupa inaugurarea noului stadion CIMENTUL FIENI a jucat cu CS TARGOVISTE, chiar si atunci cand la CS evolua marele DOBRIN.
*** 1981- La conducerea sectiei de fotbal este numit tanarul inginer Anton Radulescu. Renaste ambitia promovarii in divizia B.
*** 1983- Domnul inginer Anton Radulescu e numit presedintele Asociatiei Sportive Cimentul Fieni, iar ec. Dinulescu Marian preia presedentia Sectiei de fotbal.
*** 1992- Descinde la FIENI omul de fotbal Serban Necsulescu. Se constituie Asociatia Sportiva " Cimentul" Fieni, ca societate nonprofit cu personalitate juridica cu urmatoarea conducere:
>>>Anton Radulescu- Director General al S>C> Romcif S.A., presedinte de onoare
>>>Serban Necsulescu - presedinte executiv
>>> Mihai Diaconescu - secretar

Rezultatele s-au vazut in anii ce au urmat:
*** 1992 - 1993 - locul 4- antrenor Silviu Dumitrescu
*** 1993 - 1994 - locul 5
*** 1994 - 1995 - locul 5 - antrenor Marin Olteanu
*** 1995 - 1996 - locul 5 - antrenor Nicolae Proca
*** 1996 - 1997 - locul 2 - antrenor Viorel Turcu
*** 1997 - 1998 - locul 1- Performanta din productie se repercuteaza acum si in fotbal.
23 mai 1998 - Promovarea in esalonul secund al tarii (divizia B)
Din presa vremii: "Cimentu Fieni a promovat pe a doua scena a fotbalului romanesc! Pentru multi, Fieniul este greu de gasit pe harta! Dar dincolo de ciment si becuri, oraselul de la poalele Leaotei inseamna si dragoste pentru sport!" (Tinel Aldea- Jurnalul de Dambovita)
Debut triumfal in divizia B: Primul an in divizia B (1998-1999) incheiat pe locul 3